Najaar 2016

Geachte Gildeleden en Leden van het Gemmologisch Gilde Nederland,

Graag presenteert het bestuur van het Gemmologisch Gilde Nederland u het Gildeprogramma voor het najaar van 2016 en informeert zij u, kort, over de bestuurlijke ontwikkelingen van het Gilde.

Met het binnen één jaar aftreden van drie zeer ervaren en professionele bestuursleden (Terrence Bevoort-Alwicher, René Wols en Marjolein van Rooij-Roeloffzen) bleken de twee nog zittende bestuursleden, Berna van der Voort en René Kervezee, dé stabiliteitsfactoren pur sang. Berna en René hebben de afgelopen maanden veel werk verzet met inwerken van de vier nieuw aangetreden bestuursleden (Yesim Aydin, Peter Coffeng, Edward de Landmeter en Robert Merckens). Een uitdaging van formaat, die zij uitstekend het hoofd bieden!

Inmiddels tekenen zich nieuwe, duidelijke contouren af; oude plannen zijn weer opgepakt en nieuwe plannen volop in ontwikkeling. Het Gemmologisch Gilde Nederland is op de achtergrond ‘On the Move’, al merkt u daar op dit moment nog niet zoveel van. Als alles volgens plan verloopt, zal dit het komend verenigingsjaar zeker gaan veranderen.

Al met al vergen de ontwikkelingen op dit moment zoveel tijd, dat het bestuur, hoe jammer ook, heeft moeten besluiten om het Gilde Symposium dit jaar over te slaan. Voor een goede organisatie ontbreekt ons simpelweg de tijd.

Nu is ons, toeval of niet, een werkelijk prachtig alternatief aangeboden. Het bestuur van GEMMA heeft het bestuur van het GGN namelijk gevraagd of de leden van het GGN het wellicht leuk vinden om te participeren in de lezing van een spreker van formaat; Maggie Campbell-Pedersen, de internationale autoriteit op het gebied van organische edelstenen! Wij hopen dat u over deze unieke lezing net zo enthousiast bent als wij dat zijn.

Voor de komende maanden hebben wij natuurlijk meer gevarieerde en interessante onderwerpen op het programma staan:

[event_embed category=”ggn-activiteiten”]

Vanzelfsprekend ontvangt u nog de officiële uitnodigingen met nadere informatie over deze activiteiten.

Tot zover deze update. Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen op de aangekondigde lezingen, werkavond en de masterclass.

Met vriendelijke groeten, mede namens de overige bestuursleden,

Robert Merckens

Voorzitter GGN

Dit bericht werd geplaatst in Activiteit, Voor Leden op door .
Robert Merckens

Over Robert Merckens

Robert C. Merckens (1959) EG, FGA Dat ik eind 2015 werd gevraagd om te participeren in het GGN bestuur is voor mij een onverwachte eer en een volgen de stap in een uniek en spannend avontuur, waar ik met volle teugen van geniet. Die handschoen pak ik heel graag op! Tot mijn 46ste was ik een tevreden financieel administrateur met ruim tijd voor hobby’s en reizen. Dat veranderde compleet toen Marjolein, mijn muze en echtgenoot, mij in 2006 wist te verleiden mee te doen aan een workshopmiddag goudsmeden. Die ervaring opende voor mij de deur naar een totaal onbekende, maar bijzonder intrigerende wereld. Mijn goed geregelde en rustige leven ontspoorde en het werd onvermijdelijk dat ik in 2008 aan de mbo deeltijd opleiding goudsmeden zou beginnen. De kredietcrisis en een failliete werkgever stelden mij in 2009 in de gelegenheid om nog een stap verder te gaan. Ik ging aan het werk binnen de NJU branche en begon aan de opleidingen edelsteenkunde (o.a. FEEG en Gem-A), mbo Juwelier-Ondernemer en Taxeren van Juweliersartikelen van na 1952. Ook volgden veel interessante cursussen in binnen- en buitenland, zoals het zetten van edelstenen in Duitsland en parelkunde bij GIA in Londen en IGI in Antwerpen. Medio 2015 heb ik deze cluster aan opleidingen succesvol afgerond maar blijf graag zo scherp mogelijk aan ‘de normaal’ van deze tweede carrière varen.